EMT Tájékoztató 2023. / 3.

Tudományos konferenciák

 enelko

XXIV. Energetika-Elektrotechnika – ENELKO és XXXIII. Számítástechnika és Oktatás – SzámOkt
Multi-konferencia
 ● meghirdetés
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság 2023. október 12–15. között szervezi meg az ENELKO – SzámOkt Multi-konferenciát a Sapientia EMTE  Kolozsvári Karán.

 

XXII. Erdészeti Szakkonferencia ● meghirdetés
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Erdészeti Szakosztálya 2023. október 19–22. között a Kovászna megyei Zágonban szervezi meg idei szakkonferenciáját, melynek témakörei Az erdőgazdálkodás szabályozásai a Kárpát-medencében, valamint az EU-s irányelvek.

 

vegyesz

XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia ● meghirdetés 
Az idén 29. alkalommal szervezzük meg a Nemzetközi Vegyészkonferenciát, melynek  a Sapientia EMTE  Marosvásárhelyi Kara ad otthont. A  2023. október 25–28. között zajló konferencia témakörei: agrokémia, alkalmazott kémia, analitikai kémia, biokémia, élelmiszerkémia, fizikai kémia, gyógyszerkémia, környezeti kémia és technológia, műanyag és gumiipari kémia, oktatás-módszertan, szerves kémia, szervetlen kémia.

 

  epko

XXVII. Nemzetközi Építéstudományi Konferencia – ÉPKO 2023 ● beszámoló

Az EMT Építéstudományi Szakosztálya 2023. június 8–11. között 27. alkalommal szervezte meg a Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát Csíksomlyón, a Jakab Antal Házban. 

 

Description: Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia

XVI. Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia – TTK 2023 ● beszámoló

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Tudománytörténeti Szakosztálya 2023. június 29.– július 2. között Nagyszalontán, az Arany János Elméleti Líceumban szervezte meg a XVI. Tudomány- és Technikatörténeti Konferenciát.

A konferencián az alábbi előadások hangzottak el.

 

Társszervezet rendezvénye

Az Országos Erdészeti Egyesület 153. Vándorgyűlése

Hírek

Gratulálunk Dunai László akadémiai székfoglalójához

65 éves Dr. Balázs L. Gyögy professzor