EMT Tájékoztató 2020 / 3.

Tudományos konferenciák

XXI. Energetika-Elektrotechnika – ENELKO és XXX. Számítástechnika és Oktatás – SzámOkt Online Multi-konferencia meghirdetés

2020. október 10.

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság vezetősége, az Energetika- Elektrotechnika, valamint a Számítástechnika és Oktatás konferencia szervezőbizottságával együttesen úgy döntött, hogy az idei ENELKO – SzámOkt Multi-konferenciát egy online- platformon tartja meg.  A bemutatott előadások nemzetközi azonosítóval (ISSN számmal) ellátott, a Google Tudós által indexelt online konferencia kötetben jelennek meg.

Határidők:

  • Jelentkezés és előadás bejelentése: 2020. szeptember 1.
  • Előadás anyagának beküldése lektorálásra az emt@emt.ro e-mail címre: 2020. szeptember 7.
  • Előadás anyagának feltöltése a rendezvény online felületére: 2020. szeptember 14.
  • A részvételi és publikációs díj átutalása: 2020. október 9.

Előadóként a konferenciára a következő kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni:

külföldi jelentkezési űrlap

belföldi jelentkezési űrlap

Megjegyzés: az űrlapokban feltüntetett részvételi és publikációs díjak csak az előadókra vonatkoznak, mindazoknak, akik szeretnék meghallgatni az online konferencián elhangzó előadásokat, a részvétel ingyenes. A belépéshez szükséges link az esemény előtt pár nappal elérhető lesz a konferencia honlapján. 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Nemzetközi Vegyészkonferencia

XXVI. Nemzetközi Vegyészkonferencia Online megszervezésben  ● meghirdetés

2020. október 30.

Ebben az évben, a világjárvány miatt, kivételesen online kerül sor a  XXVI. Nemzetközi Vegyészkonferencia megrendezésére 2020. október 30-án, pénteken. A megszokott programot megszervezzük az online változatban is, sajnos a személyes beszélgetésre, közös vacsorára ebben az évben nincs lehetőség.
Igyekszünk ezt pótolni oly módon, hogy a konferencia végén lehetőséget biztosítunk egy közös beszélgetésre.

Határidők:

  • Jelentkezési lapok kitöltése és beküldése: 2020. szeptember 20.
  • Előadás/poszter bejelentése, kivonatának beküldése az emt@emt.ro e-mail címre: 2020. szeptember 25.
  • Részvételi díj átutalása: 2020. október 25.

Előadóként a konferenciára a következő kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni:

külföldi jelentkezési űrlap

belföldi jelentkezési űrlap

Megjegyzések:

  • Az űrlapokban feltüntetett részvételi díj csak az előadókra vonatkozik, mindazok részére, akik szeretnék meghallgatni az online konferencián elhangzó előadásokat, a részvétel ingyenes.
  • A hagyományokhoz híven az idei konferencián is díjazzuk a legjobb PhD hallgatók előadásait és a diák-posztereket.
  • Lehetőség van a bemutatott előadások cikkének publikálására magyar nyelven, az EMT által kiadott MŰSZAKI SZEMLE tudományos folyóiratban, amely online jelenik meg a következő felületen: http://ojs.emt.ro/index.php/muszakiszemle

 

XIII. Tudomány- és Technikatörténeti Online Konferencia ● beszámoló

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Tudománytörténeti Szakosztálya 2020. június 27-én sikeresen megszervezte a XIII. Tudomány- és Technikatörténeti Konferenciát a virtuális térben.

Nemzetközi Építéstudományi Konferencia ÉPKO

 

XXIV. Nemzetközi Építéstudományi Online Konferencia  ● beszámoló

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Építéstudományi Szakosztálya kihasználva a világháló nyújtotta lehetőségeket, 2020. június 13-án megtartotta a XXIV. Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát.

Hírek

Megjelent a FIRKA 2019-2020 / 4. száma

Természettudományos ismeretek: A védőoltások története ● Védekezési lehetőségek a 2019–2020-as világjárványt okozó koronavírus ellen; Ismerd meg: LEGO robotok – XXIII. ● A fizika feladat megoldásának ellenőrzése – II.● Programozott elektronika középiskolásoknak: Arduino, számítógép a tenyérben – III. ● Terepfelmérő robotok és drónok ● Tények, érdekességek az informatika világából; Honlap-ajánló: https://www.matematikam.hu; Tudománytörténet: A kémia és a klasszikus művészetek (zene, irodalom, képzőművészet); Katedra: Az I. fokú tanári szakdolgozat elkészítése – IV.; Kísérlet, labor: Egyszerű kémiai kísérletek a kereskedelemben kapható vegyszerekkel – a konyhasó; Firkácska: Alfa és omega fizikaverseny; Feladatmegoldók rovata: Kitűzött kémia feladatok és megoldott kémia feladatok ● Megoldott fizika feladatok; Híradó: Természettudományos hírek ● Számítástechnikai hírek; Vetélkedő: Keresd a helyes választ! – IV.

A kiadvánnyal kapcsolatosan érdeklődni lehet az EMT kolozsvári titkárságán a +40-264-590825 telefonszámon.

Letölthető a kiadvány archívumából.