A Márton Gyárfás emlékplakett 2021. évi adományozása

A Márton Gyárfás emlékplakett 2021. évi adományozása

 

Az erdélyi és az anyaországi földmérő és térképész közösségek között hosszú évekre nyúlóan fennálló együttműködése alapján és az együttműködés fontosságának kihangsúlyozása érdekében a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) és az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT Földmérő Szakosztály) 2012-ben közös szakmai emlékplakettet alapított és adományoz évente a szakterület kiemelkedő egyénisége, az erdélyi és az anyaországi szakemberek közötti együttműködés támogatója, a székely származású Márton Gyárfás professzor emlékére.

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, a Földmérő Szakosztály elnökének és a Jelölő Bizottság 2021. május 4-én kelt adományozási ajánlata alapján megfogalmazott javaslatát elfogadva 2021-ben a MÁRTON GYÁRFÁS-EMLÉKPLAKETTET DRIMBA Györgynek adományozza, bizonyított szakmai és közösségépítő tevékenysége elismerése jeléül.

Drimba György szakmai tevékenységével, az analóg-digitális technológiai átállásban tanúsított következetességével és az EMT FSZ tevékenységébe való bekapcsolódásával folyamatosan követte a dr. Márton Gyárfás professzor által vázolt szakmai utat.

Az emlékplakett átadására a járványhelyzet alakulásának függvényében egy későbbiekben meghatározott időpontban kerül sor.

Ezúton is gratulálunk!