Irinyi János Kémiaverseny 2021/2022 tanév - beszámolók

Irinyi Kémiaverseny · 2022
Erdélyi döntő

Ebben az évben, a járványhelyzet lehetővé tette, hogy az EMT megrendezze az Irinyi kémiaversenyt, amit diákok, tanárok és a szervezők is már nagyon vártak, hiszen a tavalyi évben nem volt lehetőség a versenyszervezésre. A járványhelyzet bizonytalansága miatt, a verseny szervezői az online megrendezés mellett döntöttek, mivel mint ismeretes a verseny egyes fordulói, szinte az egész tanévre kiterjednek.

Az online szervezés, változtatásokat hozott és a legnagyobb vesztesség, hogy nem találkozhattunk személyesen, hiszen a versenyek során, számos más jellegű problémát is meg szoktunk beszélni. Természetesen a diákok számára sem tehettük így eléggé ünnepélyessé az „Erdélyi döntőt”.

Örülünk, hogy ilyen lehetőségek mellett is egy sikeres versenyről számolhatunk be, volt új megoldás is, a laborgyakorlat helyett, szóbeli vizsgát tartottunk az Erdélyi döntőn, ami szintén érdekesnek bizonyult, folytatjuk az ezzel kapcsolatos megbeszéléseket, észrevételeket.

A sikeres magyarországi versenyzés érdekében, a döntőn való megmérettetés eredményessé tételének, új lehetőségét szervezzük meg jövőre, egy pár napos kolozsvári egyetemi felkészítőt szervezünk, mely lehetőséget teremt majd legjobb diákjaink számára, hogy a labormunkára felkészüljenek. A megszervezés módja, pontosítása, levélben érkezik. Persze várjuk a hozzászólásokat is.

Gratulálunk a résztvevőknek, külön köszönet minden felkészítő tanárnak, hiszen tudjuk, hogy a verseny többletmunkát, foglalkozást jelent mindannyiunk számára. Külön gratulálunk a nyerteseknek és felkészítő tanáraiknak.

A 2022-es Irinyi Kémiaverseny nyertesei

 • I. díjDobra László Edgár (XI. oszt.), Nagy Mózes Elméleti Líceum, Kézdivásárhely, felkészítő tanára Kovács Zsuzsa;
 • II. díjVitályos Mátyás (XI. oszt.), Nagy Mózes Elméleti Líceum, Kézdivásárhely, felkészítő tanára Kovács Zsuzsa;
 • III. díjKirály Tamás Gábor (IX. oszt.), Kölcsey Ferenc
  Főgimnázium, Szatmárnémeti, felkészítő tanára Átyim Erzsébet
 • DicséretSzenkovits Ervin (IX. oszt.), János Zsigmond Unitárius
  Kollégium, Kolozsvár, felkészítő tanára Péter Rozália
 • DicséretTötös Artúr (IX. oszt.), János Zsigmond Unitárius
  Kollégium, Kolozsvár, felkészítő tanára Péter Rozália
 • DicséretSzász Anita (XI. oszt.), Tamási Áron Gimnázium,
  Székelyudvarhely, felkészítő tanára Tőkés Ildikó
 • Dicséret Demes Krisztián (XI. oszt.), Nagy Mózes Elméleti Líceum, Kézdivásárhely, felkészítő tanára Kovács Zsuzsa;

 

A debreceni döntőről Gál Emese beszámolójából tudhatjuk meg az eredményeket és információkat, valamint egy rövid élménybeszámolót olvashatunk, a Debrecenben legjobb eredményt elért diákunktól.