Fiatal mérnökök 3. találkozója

       Május 21-én harmadik alkalommal szerveztük meg a Fiatal mérnökök találkozóját Kolozsvár belvárosában, a Planetáriumban, ahol a frissen végzett mérnökök mai helyzetéről beszélgettünk. Találkozónk alkalmával Pócs Géza tartott egy érdekes előadást, megosztva tapasztalatait Afrikában műszaki szemmel címmel.

kép

          A rendezvény fiatal kolozsvári, vagy Kolozsváron élő és dolgozó magyar mérnököket célzott meg. A találkozó nagyon jó hangulatban telt, kellemes beszélgetések alakultak ki és a résztvevők új szakmai kapcsolatokkal gazdagodtak.
Ez a rendezvény is, mint minden rendezvény egy vagy több problémát próbál megoldani. Az akadémiai közegben mozgóknak szerveznek konferenciákat, a halászoknak szerveznek halászversenyeket, a szaladni szeretőknek pedig maratonokat. A kérdés az, hogy azok a fiatalok, akik a saját, szűkebb szakmai körükben és hozzájuk közel lakó szakembereket akarnak megismerni, milyen rendezvényre mehetnek? Ha például egy magyar ajkú kolozsvári gépészmérnök találkozni szeretne más magyar ajkú kolozsvári mérnökökkel, akkor milyen rendezvényre tud besétálni? Ezekre a kérdésekre keresve a választ alakult meg a fiatal mérnökök találkozója, amely egy MeetUp típusú találkozó.
        Találkozónk sikeresnek bizonyult és hangulatos sörkóstolóval és kötetlen beszélgetéssel zárult.
        A következő találkozót novemberben tervezzük megszervezni.

        Pócs Géza
        Kolozsvár