EMT Tisztújító Küldöttgyűlés

Kuldottgyules

2019. március 30-án az EMT kolozsvári székházában tartottuk meg az EMT esedékes Küldöttgyűlését, melyen részt vettek az EMT tisztségviselői, az Elnökség tagjai, a Fiókszervezetek elnökei, alelnökei, az országos Szakosztályok elnökei, valamint a tagság küldöttei. A gyűlésen az alábbi napirendi pontok szerepeltek: elnöki beszámoló az elmúlt 4 év tevékenységeiről, eredményeiről, pénzügyi beszámoló, valamint a 2019. évi rendezvénynaptár ismertetése, megbeszélése és elfogadása.

A beszámolót hozzászólások követték, ahol a jelenlévők elmondták észrevételeiket az elmúlt években megszervezett rendezvényekkel, szervezeti működéssel kapcsolatosan, megfogalmazták javaslataikat az EMT további tevékenységére, céljaira vonatkozóan.

A harmadik napirendi pont a tisztújításra vonatkozott, az elnökség új tagjainak megválasztására, melyet Dr. Kása Zoltán vezetett le.

Az elnöki tisztségre egyetlen jelölt, Dr. Köllő Gábor egyetemi tanár (KME, Építőmérnöki Kar), jelenlegi elnök volt, aki újabb 4 évre elvállalta az elnöki feladatokat, elnökhelyettesi pozícióra két jelölés érkezett be, Dr. Majdik Kornélia, egyetemi előadótanár (BBTE Kolozsvár, Kémia és Vegyészmérnöki Kar) és Dr. Sebestyén-Pál György, egyetemi tanár (KME, Automatizálás és Számítógépek Kar) személyére vonatkozóan. Dr. Kása Zoltán szavazatra bocsátotta a jelöléseket, a jelenlevők pedig egyhangúlag megszavazták az elnököt és elnökhelyetteseket, akik megköszönték a megbízatásokat.

Az Etikai és Cenzori Bizottságok tagjainak mandátumát a Küldöttgyűlés újabb 4 évre megszavazta.

Elnökváltás történt két Szakosztályunk élén is, az Energetika-Elektrotechnika Szakosztály elnöke, Dr. Biró Károly-Ágoston jelezte, hogy a továbbiakban nem vállalja a tisztséget és Dr. Szabó Loránd professzort (KME, Villamosmérnöki Kar) javasolta szakosztályi elnöknek, illetve Dr. Csibi Vencel-József egészségügyi okokból nem tudta tovább ellátni a Gépészeti Szakosztály elnöki tisztségét, ezért a továbbiakra Köllő Gábor elnök, Dr. Barabás István professzort (KME, Közúti járművek, Mechanika és Mechatronika Kar) kérte fel a Gépészeti Szakosztály elnöki tisztségének ellátására. Mindketten megköszönték a bizalmat és elvállalták a Szakosztályok vezetését és tevékenységeinek koordinálását.

Mindnyájuknak gratulálunk és eredményes munkát kívánunk az elkövetkezendő évekre!

A Küldöttgyűlés lezárása után a jelenlevők egy közös ebéden vettek részt.

Horváth Erika