Országos Szakmai Napok

1992-ben született meg a döntés egy olyan konferencia sorozat elindításáról, mely széles tematikai spektrumával a tagság számára lehetőséget biztosítson a tudományos eredmények minél szélesebb körű áttekintésére. A konferenciát 1992 és 2002 közt évente megszerveztük különböző erdélyi helyszíneken, más-más fő témákkal, így az erdélyi magyar műszaki és természettudományok terén érdekelt szakemberek egyik kedvelt szakmai fórumává vált.

2000-ben az Országos Szakmai Napok keretében az EMT fennállásának 10 éves évfordulóját megünnepeltük meg, az esemény Kolozsváron a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen került megrendezésre.

2002 után inkább a szűkebb tematikájú szakrendezvényekre tevődött át a hangsúly, ez irányban mutatkozott a nagyobb érdeklődés a szakemberek részéről. Ezért elhatároztuk, hogy csak alkalmanként fogjuk megszervezni e tág spektrumú rendezvényünket, nem éves rendszerességgel.

2016. november 24-27. között az Országos Szakmai Napok keretében Marosvásárhelyen, Erdély híres szülötteinek, Bolyai Farkasnak és Jánosnak, a két világhírű matematikusnak az emlékét és munkásságát fogjuk felidézni Bolyai Farkas halálának 160. évfordulója alkalmából. A rendezvény  A Bolyaiak, a tér úttörői mottóval kerül megrendezésre.

A konferencia kapcsolódik a Magyar Tudományos Akadémia által kezdeményezett, Magyar Tudomány Napja rendezvény sorozathoz.