Világhírű magyar természettudósok élete és munkássága

Ismeretterjesztő segédanyag a középiskolai oktatásban

 

a Fizika InfoRmatika Kémia Alapok folyóirat különszáma

Tartalom

   Kása Zoltán: Neumann János, az informatika úttörője
   Miholcsa Gyula: Szilárd Leó, a marslakó
   Majdik Kornélia: Fabinyi Rudolf, a Ferenc József Tudományegyetem kémiaprofesszora
   Máthé Márta: Eötvös Loránd
   Kovács Lehel István: Nemes Tihamér, a korát megelőző elme

FIRKA-különszám

A múltat tiszteld a jelenben és tartsd a jövőnek.

Vörösmarty Mihály

 

 

A FIRKA – Fizika Informatika Kémia Alapok mint magyar nyelvű természettudományi középiskolai kiadvány 1991-től jelenik meg az EMT kiadásában.

Célja olyan információforrás teremtése, amely kiegészíti a tankönyvek anyagát, és segítséget nyújt diákoknak és tanároknak a természettudományok jobb megismeréséhez.

Jelen kiadványunk, a Firka különszáma, a világhírű magyar tudósok életét és munkásságát mutatja be, visszacsatolva a középiskolai tananyaghoz, hol és hogyan lehetséges felhasználásuk az iskolai oktatásban. A kötet hiánypótló, hiszen Erdélyben az iskolai tankönyvek nem tartalmazzák az ilyen típusú információkat.

Bár a magyar tudósokról számos életrajzi könyv és internetes anyag hozzáférhető, különszámunk újdonsága az, hogy az ismeretanyagot a középiskolai oktatás szempontjából ismerteti.

A világviszonylatban elismert tudósok kutatási eredményeinek egyszerű, könnyen érthető bemutatása, valamint tudósaink személyiségének, életének megismerése fontos példa lehet a tanuló ifjúság számára. Célunk ezzel a magyar oktatás minőségének javítása, a diákok általános ismereteinek bővítése, a középiskolai oktatás támogatása

Tudósaink emlékét őrizzük meg tisztelettel!

 

A kiadvánnyal kapcsolatosan érdeklődni lehet az EMT kolozsvári titkárságán: tel.: +40-744-783237, e-mail: emt@emt.ro