Energetika-Elektrotechnika Konferencia - ENELKO

Az Energetika-Elektrotechnika Konferencia - ENELKO az EMT egyik legfiatalabb tudományos konferenciája, melyet a villamosmérnökök és energetikus szakemberek kezdeményezésére 2000-ben szerveztünk meg először a Kolozsvári Műszaki Egyetemen.

A rendezvény fő célkitűzése az energetika és elektrotechnika terén dolgozó szakemberek közötti kapcsolatteremtés, a résztvevők kölcsönös tájékoztatása az energetika-elektrotechnika helyzetéről és a tendenciákról.

Az elmúlt években az ENELKO konferencián kötött szakmai kapcsolatok új utakat nyitottak meg a romániai és a magyarországi energetikai, elektrotechnikai cégek együttműködésének terén, amint az a hozzánk eljuttatott visszajelzéseikből is kitűnik. Magyarországi társzervezeteink - MET (Magyar Energetikai Társaság), ETE (Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület), MEE (Magyar Elektrotechnikai Egyesület), META (Magyar Energiahatékonysági Társaság) - tagjai valamint hazai és külföldi egyetemek oktatói, doktoranduszai visszatérő résztvevői konferenciánknak.

A konferencián elhangzó előadásokat - hagyományainkhoz híven - kiadványban jelentetjük meg.